unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Smittspårande dosa ska bryta äldres isolering

Singapore delar just nu ut tusentals dosor för att underlätta för den äldre delen av befolkningen att undvika att smittas av covid-19, rapporterar bland annat BBC.

De små dosorna använder sig av bluetooth-teknik för att skicka ut en signal om geografisk position och ska på så sätt spåra smittspridningen – och få folk att undvika platser där smittade personer befunnit sig genom att larma.

Dosorna ansluts till den mobilapplikation som sedan tidigare funnits tillgänglig i landet – som smittspårar och varnar på ett liknande sätt. Problemet med applikationen har dock varit att många av Singapores äldre saknar tillgång till smarta telefoner.

Förhoppningen är nu att dosorna kommer att hjälpa de äldre användarna att bryta sin isolering, något som bland annat 72-åriga Ong Hoo June vittnar om i en intervju till BBC.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

– Många äldre är rädda att gå ut. Att ta med oss dosan gör att vi känner oss säkrare, säger hon.