Annons
Nyheter

Snickersglass återkallas efter etylenoxidfynd

Livsmedel • Publicerad 30 juli 2021
Snickersglass återkallas. Arkivbild.
Snickersglass återkallas. Arkivbild.Foto: Maja Suslin / TT

Godisproducenten Mars Wrigley återkallar två varianter av glassen Snickers som har visat sig innehålla bekämpningsmedlet etylenoxid.

Det ena återkallandet gäller Snickers ice cream sexpack med bäst före-datum från 31 oktober 2022 fram till och med 30 april 2023. Den andra berörda glassen är Snickers extra med bäst före-datum från 31 oktober 2022 fram till och med 31 mars 2023.

Annons

Enligt Mars Wrigley är det företagets leverantör i Frankrike som funnit att en av ingredienserna i glassen innehåller en nivå av etylenoxid som är högre än vad som är tillåtet enligt EU-lagstiftningen. Bolaget uppger dock att nivån i själva glassen i sig är långt under de tillåtna gränserna.

Etylenoxid finns i tillsatsen fruktkärnmjöl som används som ett förtjocknings- och stabiliseringsämne i livsmedel. En rad produkter har den senaste tiden återkallats på grund av för hög nivå etylenoxid, bland annat ketchup, marmelad och ost.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons