Annons
Nyheter

Solna överklagar dom om nedlagda skolor

Utbildning • Publicerad 14 juli 2021
Solna stad överklagar förvaltningsrättens beslut som anser att kommunen brutit mot barnkonventionen. Arkivbild.
Solna stad överklagar förvaltningsrättens beslut som anser att kommunen brutit mot barnkonventionen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Solna stad ska överklaga förvaltningsrättens dom som sade att kommunen bröt mot barnens bästa enligt FN:s barnkonvention när staden beslutade att lägga ned mellan- och högstadium på två skolor, rapporterar Dagens Nyheter.

Nu ska kammarrätten avgöra ärendet.

Annons

"Förvaltningsrätten var inte enig i sitt beslut. Rådmannen gav oss rätt. Det är en anledning till att vi kommer att överklaga domen. Dessutom tycker vi att domen är oklar och luddig" säger Marianne Damström Gereben (L), ordförande i skolnämnden i Solna stad, till DN.

Sedan den första januari 2020 är konventionen del av svensk lag. Det innebär att barn ska ges möjlighet att komma till tals inför beslut som rör dem och att kommuner och myndigheter i sina beslut ska se till barnens bästa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons