Annons
Nyheter

Inflationssiffra oroade Stockholmsbörsen

Efter att ha mattats av högre amerikanska inflationssiffror än väntat under eftermiddagen vände Stockholmsbörsen åter upp och stängde 0,5 procent upp för OMXS-index. Dragloket var Ericsson som ökade 2,9 procent lagom till delårsrapporten på fredag.
Börs • Publicerad 13 juli 2021
Stockholmsbörsen backar. Arkivbild.
Stockholmsbörsen backar. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Tisdagen inleddes uppåt med drygt en halv procentenhet men ökningen kom av sig när inflationssiffror från USA redovisades för juni månad. Siffran var den högsta sedan 2008 och Stockholmsbörsen föll tillbaka för att sedan avsluta uppåt.

Några tydliga vinnare fanns dock under dagens handel. Efter Ericsson stod molntjänstföretaget Sinch och verkstadsjätten Sandvik för de största ökningarna på OMXS30-listan med 1,3 procent upp var.

Annons

Kinnevik gick i motsatt riktning sedan en rad aktörer valt att sänka riktkursen för bolaget efter gårdagens delårsrapport. Aktien slutade ned 2,2 procent.

Stora ökningar noterades för Addlife som producerar medicinteknisk utrustning, upp 21,2 procent. Elektronikföretaget Note steg 16,4 procent och klädföretaget New Wave upp 14,2 procent efter att ha flaggat för att resultatet för andra kvartalet kommer att bli bättre än väntat.

Runt om i Europa var det små rörelser. CAC40-index i Paris, FTSE100-index i London och Frankfurtbörsen landade samtliga precis under nollan med en minskning på 0,01 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons