Annons

Sonens aska stals vid bilinbrott

Cypern • Publicerad 29 december 2019
Familjen reste till Cypern för att sprida sonens aska i havet. Men innan de hann genomföra ceremonin stals askan ur deras bil. Arkivbild.
Familjen reste till Cypern för att sprida sonens aska i havet. Men innan de hann genomföra ceremonin stals askan ur deras bil. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

Deras 19-årige son dog i en olycka hemma i Sverige i somras. Under julen tog de med sig hans aska till Cypern för att sprida den "på en varm och vacker plats". Men när de stannat för att äta på en restaurang i trakten av Limassol stals lådan med askan ur deras bil.

Kinga och Bartek Bednarz berättar för The Guardian om varför de valt att ta med sig askan till Cypern.

Annons

– Kusten är så vacker här och Dennis älskade havet. Vi tyckte alla att det var ett bra sätt att avsluta ett fruktansvärt år. Vårt hopp är nu att rånarna, när de inser vad det fanns i en av väskorna, ska visa mänskliga känslor och lämna väskan någonstans där den kan hittas, säger hans mor Kinga Bednarz.

Familjen flyttade från Polen till Sverige för 13 år sedan och reste ofta och gärna tillsammans med sina barn. Nu vädjar de till rånarna att lämna tillbaka sonen Dennis kvarlevor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons