Annons
Nyheter

Söner till knarkkung åtalas

USA • Publicerad 14 april 2023
DEA-chefen Anne Milgram och USA:s justitieminister Merrick Garland presenterar massåtalet mot Sinaloa-kartellen.Foto: Susan Walsh/AP/TT

Bland 28 åtalade medlemmar i den ökända mexikanska Sinaloa-kartellen misstänkta för omfattande fentanylsmuggling återfinns tre söner till den fängslade knarkkungen Joaquín "El Chapo" Guzmán.

Åtalen presenterades på fredagen av justitieminister Merrick Garland ihop med Anne Milgram, chef USA:s federala narkotikapolismyndighet (DEA), samt högt uppsatta åklagare. De misstänkta är kartelledare, kemileverantörer, laboratoriechefer, fentanylssmugglare, säkerhetsansvariga, finansiärer och vapensmugglare.

De anklagade sönerna till "El Chapo" är Ovidio Guzmán López, Jesús Alfredo Guzmán Salazar och Iván Archivaldo Guzmán Sálazar. De så kallade "Los Chapitos" har rykte om sig att tillhöra den mer våldsamma och aggressiva delen av kartellen, som fått sitt namn efter delstaten Sinaloa i Mexiko.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons