Annons

Spanien: Klart vi är favoriter

Fotboll • Publicerad 30 november 2019
Sveriges förbundskapten Janne Andersson (till vänster) med Spaniens dito Luis Enrique.
Sveriges förbundskapten Janne Andersson (till vänster) med Spaniens dito Luis Enrique.Foto: Andreea Alexandru/AP/TT

Spanien är självsäkert inför mötena med Sverige och Polen i fotbolls-EM. På frågan om spanjorerna är favoriter svarar förbundskaptenen Luis Enrique:

– Ja, vad ska jag säga, det klart att vi är det eftersom vi är favorit till att vinna hela EM. Men det finns också åtta-tio andra favoriter. Det är klart att det kommer bli tufft och det är många bra länder som aspirerar på titeln, säger han enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Annons

Spanien vann två raka EM 2008 och 2012 och är den på pappret tuffaste motståndaren i gruppen. De rödklädda har också en fördel av att spela alla sina gruppspelsmatcher hemma i Bilbao.

Sverige ställdes mot det stjärnfyllda laget så sent som i EM-kvalet, där Spanien vann hemma med 3–0 innan det blev 1–1 i returen på Friends arena.

– Det (Sverige) är alltid en tuff motståndare. Det vet vi sedan tidigare och är inget som vi tar för givet, säger Enrique.

Polens förbundskapten Jerzy Brzeczek är inne på samma spår.

– Alla matcher blir spännande. Vi har tuffa motståndare som är obekväma att möta. Våra minnen från mötena med Sverige är inte optimala, säger han till polska TVP Sport enligt Onet Sport.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons