Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spanien öppnar – inte Madrid och Barcelona

En 93-årig kvinna i Barcelona har gett sig ut för att handla mat. Bilden är från i torsdags.
En 93-årig kvinna i Barcelona har gett sig ut för att handla mat. Bilden är från i torsdags.
Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Spaniens huvudstad Madrid och storstaden Barcelona kommer att undantas när restriktionerna börjar hävas i landet, enligt regeringen.

Restriktionerna, som infördes i mitten av mars, kommer att lättas i flera steg, beroende på faktorer som infektionstakten i de olika regionerna. Nästa fas innebär att barer, restauranger och böneplatser kommer att få öppna igen med begränsad kapacitet. Men regeringen bedömer alltså att varken Madrid eller Barcelona är redo för detta.

Regionerna Madrid och Katalonien, där Barcelona ligger, står för omkring hälften av alla bekräftade fall av covid-19 i landet.

Spanien är det fjärde hårdast coronadrabbade landet i världen med drygt 220 000 bekräftade fall och 26 000 dödsfall sedan utbrottets början, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA.

Läs mer