Annons

Spansk polis befriade hundratals hundar

Spanien • Publicerad 23 januari 2020
En chihuahua (ej från det aktuella fallet). Arkivbild.
En chihuahua (ej från det aktuella fallet). Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT
En dvärgspets (ej från det aktuella fallet). Arkivbild.
En dvärgspets (ej från det aktuella fallet). Arkivbild.Foto: Kankanit Wiriyasajja/AP/TT

Spansk polis har befriat hundratals små hundar, många väldigt illa behandlade, från ett olagligt uppfödningsställe i utkanten av Madrid.

Vissa hundar hade fått sina stämband avklippta. Ingreppen kan ha gjorts för att hindra hundskall som skulle kunna uppmärksamma grannar på vad som pågick i källarlokalerna i förorten, enligt polisen.

Annons

De flesta av de 270 hundarna var chihuahuor och dvärgspetsar. Många fick trängas tre och tre i burar. Polisen fann också två döda hundar, insvepta i tidningspapper i en frys.

Fem personer greps vid torsdagens tillslag. Två av dem är veterinärer. De bistod med certifikat och id-märkning av hundarna.

Uppfödargruppen har varit en av Europas största återförsäljare av chihuahuor och dvärgspetsar. Hundarna marknadsfördes på sociala medier. Polisen uppskattar att verksamheten pågått i över tio år och inbringat motsvarande 21 miljoner kronor.

De räddade hundarna är nu i djurskyddsorganisationers vård. En domstol ska avgöra deras öde.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons