Annons
Nyheter

Spelbolag föll hårt på svagt stigande börs

Stockholmsbörsen pendlade kring nollstrecket under onsdagsförmiddagen, men klättrade några tiondels procent under eftermiddagshandeln.
Spelbolaget Stillfront, vars delårsrapport gjorde marknaden besviken, fick däremot se sin aktie rasa.
Börs • Publicerad 11 augusti 2021
Handeln på Stockholmsbörsen är i gång. Arkivbild.
Handeln på Stockholmsbörsen är i gång. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vid stängning hade det breda OMXS-indexet stigit 0,3 procent. lika mycket som det smalare OMXS30, som speglar utvecklingen för de mest omsatta aktierna.

Starkast på OMXS30-listan gick verkstadskoncernen Sandvik, upp 1,7 procent, tätt följd av byggbolaget Skanska och låsjätten Assa Abloy, som båda klättrade 1,4 procent. Förlorare bland tungviktarna var bland andra Evolution, leverantör till nätkasinon, som backade 2,8 procent, och molntjänstbolaget Sinch, ned 2,0 procent.

Annons

Onsdagsmorgonens delårsrapporter från spelutvecklarna Stillfront och G5 Entertainment blev en kalldusch för aktiemarknaden och båda aktierna rasade. Men på eftermiddagen återhämtade G5 Entertainment en stor del av raset och kom undan med en nedgång på 3,0 procent. För Stillfront blev fallet desto brantare – bolaget förlorade 18,2 procent av sitt börsvärde.

De ledande Europabörserna steg, Londonbörsens FTSE 100-index med 0,8 procent, Parisbörsens CAC 40 med 0,6 procent och Frankfurts DAX-index med 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons