GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spik stoppas i korvar – djursjukhus slår larm

Brott • Publicerad 31 juli 2021
En sövd hund inför operation på Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg. Arkivbild.
En sövd hund inför operation på Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg. Arkivbild.
Foto: ADAM IHSE / TT

Någon illasinnad människa preparerar korv med spikar och lägger ut för att skada hundar i Göteborg. Nu slår djursjukhuset Blå stjärnan larm.

– Det är ju väldigt tråkigt, de senaste dagarna har vi fått in två hundar som har behövt öppnas för att de har ätit korvar med spik i, säger Björn Åblad, klinikveterinär på Blå stjärnan, till Göteborgs-Posten.

En av de drabbade var ute och promenerade vid Härlanda tjärn när hennes hund hittade en preparerad korvbit. Ägaren hann inte stoppa hunden från att tugga i sig korven.

– Då visste jag inte vad hon hade fått i sig, men det visade sig på röntgen att hon hade fyra spikar i magen, säger ägaren till GP.

De senaste händelserna har skett i de östra delarna av Göteborg. Enligt Björn Åblad är fenomenet återkommande i Göteborgsområdet.

– Det är ju tyvärr så att vi med jämna mellanrum ser det lokalt i vissa områden, att det är någon individ som placerar ut preparerade korvbitar, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.