Annons

Spotify släpper fyra nya svenska poddar

Podcast • Publicerad 6 januari 2020
Spotify fortsätter att satsa på egenproducerade podcasts. Arkivbild.
Spotify fortsätter att satsa på egenproducerade podcasts. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

Spotify fortsätter att satsa på egenproducerade podcasts och släpper i dagarna tre nya svenska alster på strömningstjänsten, samtliga svenska versioner av amerikanska förlagor.

Podden "Dagens brott" beskrivs som en podd som fördjupar sig i historiska mord- och brottsfall, där värdarna byts ut veckovis. Bland annat kommer författaren Jens Lapidus och skådespelarna Eva Röse och Dragomir Mrsic att medverka, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Annons

De andra nyheterna är "Mytologier" – en podd om "myter och legender" under ledning av författaren Johan Egerkrans – samt "Sekter", där journalisten Alex Letic och gäster diskuterar ämnet.

Senare i januari släpps även podcasten "Julias coola djur", som blir strömningstjänstens första podcast för barn, med Julia Winberg vid rodret.

Nya säsonger planeras också av redan befintliga Spotify-poddar, så som "Olöst", "Gynning och Berg", "Della Q" och "Adam & Kompani", skriver Spotify.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons