Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Omfattande skador efter explosion vid bilfirma

Flera bilar och en husfasad fick stora skador när en kraftig sprängladdning natten till lördagen detonerade vid en bilfirma i Vendelsömalm söder om Stockholm. Ingen människa skadades vid explosionen.
Många personer i flera kommuner, däribland Tyresö, Haninge och Huddinge, larmade om detonationen. Arkivbild.
Många personer i flera kommuner, däribland Tyresö, Haninge och Huddinge, larmade om detonationen. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen kan ännu inte närmare uttala sig om vilken typ av sprängladdning det rör sig om.

– En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Utredningspersonalen jobbar med att ta reda på vem och varför det här hände, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen.

Många personer söder om Stockholm larmade polisen om den höga smällen vid 0.30-tiden. Under natten spärrades ett stort område av och trafiken fick ledas om. Klockan 9.30 var bombtekniker och kriminaltekniker färdiga och samtliga avspärrningar hävda.

Strax efter explosionen kom larm om en misstänkt sprängladdning vid ett bostadsområde i Alby sydväst om Stockholm. Polisen utreder om det finns ett samband mellan de båda händelserna.

– Vi kan inte utesluta att det finns ett samband. Det är något vi arbetar vidare med, säger Towe Hägg.

Läs mer