Annons
Nyheter

Stålbad väntar amerikanska techsektorn

Ekonomi • Publicerad 4 november 2022
Lyft tvingas att skära ned. Arkivbild.
Lyft tvingas att skära ned. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Twitter är inte ensamt om att skära ned när det gäller antalet anställda. Såväl betaljätten Stripe som taxitjänsten Lyft gör detsamma vilket tolkas som tecken på att den amerikanska techsektorn nu står inför ett stålbad. Stripe som har huvudkontor i San Francisco och Dublin på Irland har meddelat att man ska skära ned personalstyrkan med 14 procent vilket betyder att man blir omkring 7 000 anställda, lika många som i början av året.

Taxitjänsten Lyft, som ses som en konkurrent till Uber, kommer att göra sig av med 683 medarbetare, det vill säga 13 procent av personalstyrkan utöver förare hos företaget. Bolaget hänvisar till ökande försäkringskostnader liksom motvind inom den amerikanska ekonomin.

Annons

Dessutom har Amazon nu meddelat att man inför anställningsstopp inom vissa delar av verksamheten. Företaget har omkring 75 000 anställda vid huvudkontoret i Seattle.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons