Annons

Linnea Ström imponerar i majorn

Linnea Ström hade en fin första runda i majortävlingen ANA Inspiration i USA, och ligger delad tvåa.
Golf • Publicerad 5 april 2019
Regerande mästaren Pernilla Lindberg på den första rundan av ANA Inspiration.
Regerande mästaren Pernilla Lindberg på den första rundan av ANA Inspiration.Foto: Chris Carlson/AP/TT

Ström gick första rundan på 69 slag, tre under par. Hon låg länge på delad första plats tillsammans med sydkoreanskorna Jin-Young och Kim Hyo-Joo, samt amerikanskan Lexi Thompson, innan amerikanskan Ally McDonald spelat färdigt och placerat sig ett slag bättre.

– Jag spelade väldigt stabilt. Jag gjorde någon bogey i början. Men sedan fick jag i några birdies, då kändes det som att jag blev lite mer avslappnad och försökte att bara spela på, säger 22-åringen med Göteborgs Golfklubb som moderklubb.

"Alla taggade"

Annons

Ström gör sitt första år på touren och att tävlingen vid Mission Hills CC utanför Rancho Mirage i Kalifornien är en major betyder lite extra.

– Det är klart att det märks att det är en större tävling. Det är mycket mer som händer runt omkring. Banan i sig är tuff, ruffen är tuff, så det är viktigt att träffa fairway. Utöver det så är det väldigt roligt, det känns att det är en stor tävling. Alla är väldigt taggade. Det är väldigt kul att vara här och spela bra, säger hon.

Ström gjorde bogies på tredje och artonde hålet, men gjorde också fem birdies och hamnade därmed på 69 slag, tre under par. Ström är nöjd med förhållandena, trots att det blåste upp under andra halvan.

– Det var ganska tufft. Scorerna är inte jättelåga. Jag hade förväntat mig att det var lägre, det tyder på att det är svårspelat, säger hon.

Inför andra rundan gäller det att hålla nerverna i schack.

– Jag går ut tidigt, så förhoppnings vis är det mindre vind. Jag ska försöka att inte tänka så mycket på resultatet, gå ut och så bra som jag kan, säger hon.

Att Pernilla Lindberg tog hem hela tävlingen förra året har inneburit mycket för motivationen.

– Det är jättekul att se någon annan från sitt land vinna. Det blir mer motivation till en själv också, att man känner "kul att hon vann, nu vill jag göra samma", säger Linnea Ström.

Sämre för Lindberg

Sämre första runda hade Lindberg, som inte fick någon rolig inledning som regerande mästare. Den 32-åriga svenskan svarade för två bogies på de fyra första hålen och efter elva hål var Lindberg tre slag över par.

Men efter en stark avslutning med tre birdies och bara en bogey på de avslutande sju hålen kunde svenskan summera en förstarunda på 73 slag, ett över par. Samma resultat hade även svenskan Anna Nordqvist, som också hade tre birdies och fyra bogies.

Annons

Madelene Sagström spelade något bättre, och gick runt på par. Frida Kinhult hade en tung dag, och ligger långt ned i resultatlistan.

Rättad: I en tidigare version fick tävlingen en felaktig benämning. Rätt är att den är en major.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons