GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stena Line planerar för hamnflytt

Ekonomi • Publicerad 11 januari 2022
Stena Line har inlett ett samarbete med Göteborgs hamn för att flytta terminalerna från centrala delarna av staden till Arendal.
Stena Line har inlett ett samarbete med Göteborgs hamn för att flytta terminalerna från centrala delarna av staden till Arendal.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Färjerederiet Stena Line har inlett ett samarbete med Göteborgs hamn för att möjliggöra en flytt av terminaler och hamnverksamhet från centrala Göteborg till stadsdelen Arendal om fem år.

"Ambitionen är att kunna stärka Göteborg som ett hållbart nordiskt godsnav och den gemensamma visionen om hållbar sjöfart och hamnhantering, och gynna kommunens planer på att utveckla en tät blandstad längs älvstränderna", skriver Stena Line i ett pressmeddelande.

Enligt Stena Line bedrivs dagens verksamhet, med Danmarks- och Tysklandsterminaler, utifrån tomtavtal som gäller till 2035.

"I avtalen har man dock tagit höjd för en tidigare avflyttning om detta skulle vara påkallat av stadsutvecklingen och detta har nu blivit aktuellt som en följd av beslutet om att genomföra Lindholmsförbindelsen" skriver Stena Line.

Arendal ligger på Hisingen, på den norra sidan av Göta älv.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.