Annons

Stenas Bulks vd: Spänt läge

Ekonomi • Publicerad 3 januari 2020
Stena Bulks fartyg Impero togs i beslag i Hormuzsundet i somras. Arkivbild.
Stena Bulks fartyg Impero togs i beslag i Hormuzsundet i somras. Arkivbild.Foto: Stena Bulk/AP/TT

Iran har lovat att hämnas efter att chefen för det iranska revolutionsgardets specialstyrkor, Qassem Soleiman, dödats. Rederiet Stena Bulk har fyra fartyg inne i Persiska viken och fler är på väg.

– Det har blivit ett spänt läge senaste dygnet. Det blir absolut en oro från vår sida och för alla fartyg som opererar i området, säger Erik Hånell, vd för Stena Bulk, till Göteborgs-Posten.

Annons

I somras beslagtog Iran det brittiskflaggade Stena Bulk-fartyget Impero i Hormuzsundet, något som av många sågs som en vedergällning efter att en iransk oljetanker stoppats av brittiska styrkor vid Gibraltar.

– När sådana här saker händer får man ett nytt perspektiv på det hela. Det är ju självklart att vi bevakar läget så nära som möjligt och följer utvecklingen timme för timme, för att se hur vi kommer att påverkas, säger Erik Hånell.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons