Stensons trotjänare pensionerad: "Tråkigt"

Henrik Stenson har tvingats skrota sin kära trätrea.
Än sen då, tycker nog de flesta golfkännare.
Golf • Publicerad 10 oktober 2019
Henrik Stenson på Wentworth i september, då han tvingades pensionera sin gamla trätrea.
Henrik Stenson på Wentworth i september, då han tvingades pensionera sin gamla trätrea.Foto: Bradley Collyer/AP/TT

Stenson inleder i dag säsongen 2019-2020 på USA-touren i Houston. Med åtminstone en ny klubba i bagen.

Den gammalmodiga trätrean Callaway Diablo Octane Tour, som han ofta har använt att slå ut med och som han spelat med i nio år och tagit flera stora segrar med, är borta. Den allra sista klubban av modellen var för sliten att kunna fortsätta att spela med.

– Jag har vetat länge att den nya teknologin är bättre och mer effektiv. När den andra klubban gick sönder 2017, i en turnering i Dubai, var jag tvungen att sätta in en ny. Den som jag använde den veckan var mycket hetare, säger Stenson till PGA-tourens webbplats.

– Men när man står där på 72:a hålet och man ska slå ett slag som kan göra dig till vinnare, då vill man inte använda en klubba som man plockade upp för två dagar sedan. Då vill man ha en som man slagit 5 000 slag med.

Den nu pensionerade trätrean använde svensken när han vann British Open 2016, 2013 års USA-tourslutspel, tog silver i OS 2016 och gick upp på andra plats på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.