Annons
Nyheter

Asienbörser avslutar veckan uppåt

Ledande Asienbörser steg överlag inför veckoslutet, efter kurslyften på Wall Street i torsdagens handel.
Börs • Publicerad 8 maj 2020
Uppåt på Tokyobörsen. Arkivbild.
Uppåt på Tokyobörsen. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Börshumöret stärks av att allt fler ekonomier som varit nedstängda för att begränsa spridningen av coronaviruset nu börjar öppnas upp igen. Därtill kommer att kinesiska myndigheter vidtagit nya åtgärder för att öppna upp för utländska investerare att handla på finansmarknaden i Kina.

Dessutom bidrar att det har hållits handelssamtal per telefon mellan Kina och USA, där vice premiärminister Liu He och USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer gjort upp om att försöka skapa en atmosfär som gör det möjligt att nå tidigare uppsatta mål i det så kallade fas 1-avtalet mellan länderna från tidigare i år.

Annons

Tokyobörsens Nikkei 225-index och det bredare Topix-index gick upp med 2,6 respektive 2,2 procent.

Seoulbörsens Kospi-index gick upp med 1 procent, medan Taiwanbörsen steg 0,5 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index ligger i den avslutande handeln på en uppgång på 1,1 procent, medan Shanghaibörsen har gått upp 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons