Annons
Nyheter

Fortsatt uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen följde på tisdagen upp den starka öppningen av börsveckan med fortsatta kursökningar, om än inte med lika mycket vind i seglen. Det breda OMXS-indexet steg 0,6 procent.
Börs • Publicerad 2 mars 2021
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bäst av aktörerna på OMXS30-listan gick livekasinoperatören Evolution Gaming som ökade på måndagens uppgång med ytterligare 3,8 procent. Mätteknikkoncernen Hexagon gick också starkt och lyfte 2,1 procent.

Storbankerna landade samtliga på plus med Nordea som bäst i klassen, upp 1,6 procent.

Annons

Några av de riktigt stora tungviktarna agerade dock sänke. I botten på finlistan fanns både läkemedelsbolaget Astra Zeneca, ned 1,8 procent, och klädjätten H&M som backade 0,6 procent

Stockholmsbörsen fick sällskap på vägen upp av de ledande börserna i Europa. FTSE-index i London steg 0,4 procent, DAX-index i Frankfurt ökade 0,2 procent och CAC40-index i Paris lyfte 0,3 procent.

I USA var däremot tongångarna kärvare och börserna öppnade negativt, bland annat backade flera av de stora techbolagen under handelsdagens inledning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons