1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stim öppnar egen musikstudio

Upphovsrättsorganisationen Stim öppnar musikstudio och arbetsplats för sina medlemmar i organisationens lokaler på Södermalm i Stockholm.
I juni slår upphovsrättsorganisationen Stim upp dörrarna till Stim Music Room, som är en studio och arbetsplats öppen för organisationens medlemmar. Pressbild.
Foto: Ellinor Perlefelt/Stim

I juni slår Stim (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) upp dörrarna till ett helt våningsplan på 200 kvadratmeter, med studios, scen och öppna arbetsytor. Till Stim Music Room är låtskrivare och kompositörer välkomna att ta med sig datorn och jobba eller för att träffa kollegor, det enda som krävs är att man är ansluten till Stim.

"Idén har växt fram i samtal med våra låtskrivare. Låtskrivaryrket kan vara ensamt särskilt i början av karriären. Stim Music Room är vårt svar på det. Vi öppnar en lokal som ger praktiskt stöd i låtskrivandet och där vill vi bygga en mötesplats för våra medlemmar", säger Lina Heyman på Stim i ett pressmeddelande.

Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse med fler än 86 000 anslutna musikskapare och musikförlag. Organisationen jobbar för att skapare ska få ersättning för sin musik och för att talanger ska få möjlighet att växa.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Stim representerar musikskapare från skilda bakgrunder, erfarenheter och genrer och vill ge förutsättningar för att ta sig fram i musikbranschen. Att skapa Stim Music Room menar organisationen ligger helt i linje med deras uppdrag. Det planeras även ett brett program av föreläsningar, workshops och nätverksträffar för att både bidra med kunskap om branschen och skapa en viktig mötesplats.

Läs mer

Ystad

Bomblarm: Flera poliser och helikopter skickades till gågatan

Ett stort antal Ystadsbor ringde till polisen.

Simrishamn

Strömavbrott: Flera orter på Österlen var utan ström

Avgrävd kabel orsaken enligt Eon

Gårdsrånen

Rut och Ove blev gårdsrånarnas sista offer

Tacksamma att rånarna får sitt straff.

Ystad

Den försvunna pudeln är hittad – mår väl trots omständigheterna

Efter nästan en vecka på rymmen lyckades man fånga in pudeln.

Gårdsrånen

Ingen döms för rånet mot Carl Piper

Går inte att bevisa vilka rånarna var.

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.