Annons

Stjärnorna med i Fed Cup

Tennis • Publicerad 8 januari 2020
Sveriges två bäst rankade spelare, Rebecca Peterson och Johanna Larsson, är ankare i Fed Cup-laget. Arkivbild.
Sveriges två bäst rankade spelare, Rebecca Peterson och Johanna Larsson, är ankare i Fed Cup-laget. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Den svenska truppen till tennisens Fed Cup-gruppspel 5-8 februari har tagits ut.

I laget finns stjärnorna Rebecca Peterson, rankad 44:a i singel, och Johanna Larsson, rankad 35:a i dubbel. De övriga är Mirjam Björklund, Caijsa Hennemann och Cornelia Lister.

Annons

"Jag tycker att vi har tagit ut en stark trupp, samtidigt ska man veta att det är en preliminär uttagning där vi tillåts göra två byten innan det är dags", säger kaptenen Mattias Arvidsson.

"Den här truppen levererade en riktigt bra vecka förra året. Vi känner att de här spelarna är bra som grupp och som individer. Det kommer att vara viktigt när vi ska göra allt vi kan för att ta ett steg upp när vi är i Luxemburg."

Sverige spelar i Europa-Afrika-zonens grupp 2 tillsammans med Serbien, Polen, Turkiet, Slovenien och hemmanationen Luxemburg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons