Annons

Stockholms fotbollsserier inleds nästa vecka

Stockholms fotbollförbund (StFF) har beslutat att starta spelet i sina regionala serier nästa vecka, från och med den 17 april.
Serierna som inleds är bland annat ungdomsturneringen S:t Erikscupen, damernas division 3 och herrarnas division 4.
Fotboll • Publicerad 8 april 2020
Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild.
Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

StFF har tagit beslutet efter kontakt med experter och ansvariga från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gällande coronapandemin.

"Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar", skriver StFF på sin webbplats.

Annons

Förra veckan avrådde Folkhälsomyndigheten först från att spela tränings- och tävlingsmatcher i fotboll. Man öppnade sedan för matcher som samlar färre än 50 personer, om man i övrigt följer de allmänna råden för att begränsa smittspridning. Något som StFF förtydligar.

"Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom", skriver förbundet.

Regeringen har sedan tidigare förbjudit allmänna sammankomster på mer än 50 personer. Nationella publikevenemang som allsvenskan, superettan och damallsvenskan har skjutit upp sina seriestarter på obestämd tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons