Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen tog på onsdagen igen något av det stora tappet dagen innan. Flera av bolagen som föll kraftigt på tisdagen hämtade sig.
Börs • Publicerad 12 maj 2021
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Börsen, som stängde klockan 13 eftersom det är helgdag på torsdagen, avslutade handeln på plus. Det breda OMXS-indexet gick upp 0,6 procent.

I Asien stängde börserna på minus på onsdagen, om än inte med lika stora minussiffror som på dagen innan. Nikkei225 backade exempelvis 1,6 procent.

Annons

Men i Stockholm såg det alltså ljusare ut. Börsen hämtade hem en del av tisdagens tapp, och bara en handfull av de större bolagen gick ned.

Framför allt var det bolag som inte gick ned så kraftigt under tisdagen som nu tappade, bland dem klädjätten H&M och bilsäkerhetsföretaget Autoliv, som gick ned 2,1 respektive 1,5 procent.

Men de bolag som föll mest tog igen en del. Evolution Gaming, som rasade hela 13,8 procent på tisdagen, steg nu 5,0 procent. Snusjätten Swedish Match ökade också, upp 2,8 procent, liksom telekombolaget Telia, plus 1,9 procent.

De ledande Europabörserna höll öppet som vanligt. Londons FTSE100-index i London steg 0,8 procent, medan DAX-index i Frankfurt och CAC40-index i Paris båda ökade 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons