Annons
Nyheter

Stockholmspolis kandiderar till MP-språkrör

Martin Marmgren kandiderar till nytt, manligt språkrör för Miljöpartiet när Per Bolund avgår i november.
– Vi behöver samlas på samma sätt som i covid-krisen, säger han.
Politik • Publicerad 14 augusti 2023
Martin Marmgren. Arkivbild.
Martin Marmgren. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Marmgren arbetar som polis i Stockholmsområdet och sitter i partistyrelsen. Där har han drivit på för att förändra partiets politik på rättsområdet.

– Jag har spetskompetens på social hållbarhet och på rättspolitik. Jag tänker att jag med min annorlunda bakgrund som ingenjör och polis kan bidra till att bygga förtroende för partiet, säger han.

Annons

– Vi behöver ökat förtroende på alla nivåer – riks, region och kommun – för att kunna genomföra politik.

Han understryker att politiken byggs av partiet och inte av en person. Samtidigt vill han bidra till att motverka den kraftiga nidbild som förts fram av Miljöpartiets politiska motståndare.

Marmgren vill att partiet fortsatt ska vara ledande i klimat- och miljöfrågorna. Han önskar grön politik på alla politikområden och säger att social hållbarhet och miljömässig hållbarhet hänger ihop.

– Vi har skenande klimatförändringar som ingen som vill se verkligheten runt omkring sig kan förneka längre. De drabbar här och nu och kräver gemensam handling. Vi har också en bredare miljökris med en massutrotning av arter och förstörelse av biologisk mångfald och livsmiljöer.

– Vi behöver samlas på samma sätt som i covid-krisen, säger han.

Ytterligare två personer har meddelat att de kandiderar: Torbjörn Nilsson från Värmland och Magnus P Wåhlin från Växjö, båda medlemmar i partistyrelsen.

Tiden för att nominera personer till språkrörsposterna går ut på tisdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons