Annons
Nyheter

Stöldvåg inriktad mot lyxbilar

Brott • Publicerad 12 augusti 2021
Ingen misstänkt är gripen efter stöldvågen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En stöldvåg mot Lexus-bilar pågår i Sverige. Enligt polisen har 30 fordon av modellerna 450H och 450L stulits mellan den 1 juli och 12 augusti.

"Man kan befara att det finns risk att det fortsätter. Polisen har ännu inte fått framgång i utredningarna av dessa brott, och det finns följaktligen ingen frihetsberövad", skriver polisen på sin sajt.

Annons

I början av augusti stals tre sådana bilar på olika orter i Småland. "I samtliga fall har bilägarna haft alla nycklar till fordonen kvar i sin ägo", skriver polisen.

En annan bilstöld skedde i Norrköping natten mot den 5 augusti. Där kunde bilen spåras med hjälp av gps, och den hittades i Borås och då var paneler och handskfack bortplockade.

Stölderna sker över hela landet enligt polisen, som ber om allmänhetens hjälp i spanandet efter tjuvarna: "Att polisen griper dessa tjuvar på bar gärning vid stölden eller i en stulen bil skulle kunna vara det som gör att dessa stölder minskar i omfattning eller i bästa fall upphör."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons