Annons

Stor vattenläcka i Varberg – förskolor stängs

Olyckor • Publicerad 1 januari 2020
Varbergsborna uppmanas att spara på vattnet. Arkivbild.
Varbergsborna uppmanas att spara på vattnet. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

En stor läcka på huvudvattenledningen i Varberg har inträffat. Läckan, som upptäcktes under nyårsnatten, beräknas vara lagad först på fredag, enligt det kommunala vattenbolaget Vivab.

Hela kommunen utom Gunnarsjö, Skällinge, Åkulla, Sibbarp, Kungsäter och Karl Gustav påverkas av läckan. Varbergs kommun uppmanar invånarna att spara på vatten.

Annons

"Stäng kranar, undvik att duscha, bada, köra disk- och tvättmaskiner med mera tills läckan är lagad", skriver kommunen på sin hemsida.

Flera kommunala verksamheter påverkas av vattenläckan. Bland annat hålls kommunens alla förskolor och fritidsanläggningar stängda under torsdagen.

Vivab arbetar med att köra ut vattentankar till främst vårdverksamhet och äldreboenden. Under onsdagskvällen ska även vattentankar för allmänheten placeras ut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons