Annons
Nyheter

Stora prisskillnader på fritidshus

Snart är det högsäsong för fritidshus. Men beroende på var i landet man letar kan utgångspriset skilja med flera miljoner.
Bostad • Publicerad 16 april 2023
Beroende på var i landet man letar fritidshus skiljer sig priserna stort. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Prisskillnaderna är stora både inom och mellan länen, skriver Hemnet i ett pressmeddelande. Allra högst ligger priset på fritidshus i Jämtland, där de i snitt läggs ut för 3,2 miljoner kronor. Billigast är fritidshusen i Örebro, där utgångspriset i snitt ligger på 950 000 kronor.

I hela riket har utgångspriserna ökat med 2 procent under det första kvartalet jämfört med samma period förra året. Men efterfrågan har också minskat. Fler än hälften av alla fritidshus som läggs ut, 52 procent, säljs under utgångspris, enligt Hemnet.

“Det är en stor skillnad mot hur det såg ut i början av fjolåret och 2021 då efterfrågan på fritidshusmarknaden var rekordhög och priserna ofta drog iväg rejält i budgivningarna”, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons