Annons

Storbeslag av tramadol i källare – man åtalad

Brott • Publicerad 18 februari 2020
Tramadol med ett sammanlagt försäljningsvärde på 8-10 miljoner kronor hittades av polis i en källare i Landskrona och nu åtalas en 33-årig man för grovt narkotikabrott. Arkivbild.
Tramadol med ett sammanlagt försäljningsvärde på 8-10 miljoner kronor hittades av polis i en källare i Landskrona och nu åtalas en 33-årig man för grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I ett källarförråd i Landskrona förvarades tramadol med ett beräknat försäljningsvärde på 8–10 miljoner kronor. Totalt handlade det om 185 000 tabletter av den syntetiska opioiden, som är besläktad med heroin och morfin.

Polisen gjorde tillslaget i september förra året efter att ha kontrollerat en bil på stan, där det visade sig finnas nästan 98 000 kronor i kontanter. Nu åtalas en 33-årig man för grovt narkotikabrott, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Själv har han hävdat att han förvarade de utländska tramadoltabletterna åt någon annan, men åklagaren tar i åtalet fasta på att fingeravtryck från den åtalade fanns på kartongerna. Dessutom anses han kunna kopplas till beslaget genom fotografier i en mobiltelefon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons