Annons
Nyheter

Storbrand rasar i närheten av Los Angeles

USA • Publicerad 13 augusti 2020
Flera bränder rasar just nu i Kalifornien.
Flera bränder rasar just nu i Kalifornien.Foto: 

En brand som rasar med snabb spridning norr om Los Angeles i Kalifornien har tvingat myndigheterna att utfärda evakueringsorder för omkring 500 hushåll. På onsdagskvällen lokal tid hade branden spridit sig över en yta om drygt 4 000 hektar.

Den bröt ut bara några timmar tidigare i närheten av Lake Hughes, omkring en och en halv timmes bilfärd från Los Angeles.

Annons

– Inom två minuter hade branden spridits till 100 acres (40 hektar), säger en talesperson för brandkåren vid en presskonferens.

Än så länge har dock inga människor eller byggnader rapporterats skadade, enligt myndigheterna. Över 300 brandmän kämpar mot lågorna, med stöd av helikoptrar och brandflyg.

Kalifornien har drabbats av allt fler och större bränder under de senaste åren, delvis med anledning av klimatförändringar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons