Annons
Nyheter

Storbritannien passerar 150 000 döda med covid

Storbritannien • Publicerad 8 januari 2022
Läget är ansträngt i sjukvården i Storbritannien på grund av omikronvarianten, som smittat vårdpersonalen. Arkivbild.
Läget är ansträngt i sjukvården i Storbritannien på grund av omikronvarianten, som smittat vårdpersonalen. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Över 150 000 människor har dött med covid-19 i Storbritannien, uppger landets regering på lördagen.

Förra veckan rapporterades ett nytt dygnsrekord i antalet smittade med över 200 000 fall som upptäckts och bekräftats. Sedan dess tycks smittspridningen ha minskat och på lördagen rapporteras 146 390 nya fall.

Annons

Smittan har ökat trycket i vården, då även en stor andel av vårdpersonalen blivit sjuka och därmed tvingats isolera sig. På fredagen meddelande det brittiska försvarsdepartementet att militär kommer att skickas in för att avlasta sjukhuspersonalen.

Antalet sjukhusinläggningar och döda är väsentligt lägre än under den första pandemivågen, då människor inte var vaccinerade. På fredagen vårdades runt 4 000 covidpatienter på Londons sjukhus jämfört med 1 100 i december.

Regeringen uppmanar allmänheten att ta en tredje vaccindos, som redan tagits av cirka 61 procent av befolkningen över 12 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons