Annons
Nyheter

Fortsatta problem efter stopp på Västkustbanan

Trafik • Publicerad 11 januari 2022
En urspårad godsvagn i Halmstad ställer till det i tågtrafiken på Västkustbanan. Arkivbild.
En urspårad godsvagn i Halmstad ställer till det i tågtrafiken på Västkustbanan. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/TT

Tågen har börjat passera genom Halmstad igen efter nattens olycka då en godsvagn spårade ur. Olyckan har orsakat stopp i tågtrafiken mellan Halmstad C och Helsingborg C, och påverkade även tåg mellan Malmö och Göteborg under tisdagsmorgonen.

Vid tiotiden har ett av spåren i Halmstad återigen kunnat tas i bruk, vilket underlättar för trafiken på Västkustbanan, säger Denny Josefsson, pressinformatör på Trafikverket.

Annons

– Det har börjat rulla så smått, men det kommer vara förseningar så länge signalfelet på friska spåret kvarstår.

En rad stationer har påverkats av störningarna – från Malmö, Landskrona och Helsingborg till Varberg, Kungsbacka, Mölndal och Göteborg.

Tågresenärer uppmanas att under tisdagen att kontrollera sin resa med respektive tågbolag, då förseningar och inställda tåg kan bli ett fortsatt problem. På delar av sträckan ersätter pendelbussar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons