Stort intresse för Kim Wall-serie

TV • Publicerad 11 oktober 2019
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård medverkar i "Utredningen". Arkivbild.
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård medverkar i "Utredningen". Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/Scanpix/TT

Brittiska BBC och tyska RTL är de senaste kanalerna att satsa på den kommande tv-serien om mordet på Kim Wall, "Utredningen", enligt ett .

Fremantle, som distribuerar den Miso Film-producerade serien, har sedan tidigare skrivit kontrakt med SVT, Viaplay och danska TV2.

Och fler köpare kan det bli – nästa vecka kommer "Utredningen" visas upp på tv-mässan Mipcom i Cannes, enligt .

"Utredningen", regisserad av dansken Tobias Lindholm och med Pernilla August och Rolf Lassgård i rollerna som Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall, har premiär i SVT nästa år.

Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborgstrakten. Wall arbetade för flera internationella tidningar och hon rapporterade från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti.

Journalisten hittades död i augusti 2017. Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord. Påföljden överklagades till landsretten (hovrätten), som fastställde livstidsstraffet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.