Annons
Nyheter

Stort varsel på Disney – säger upp 7 000

Ekonomi • Publicerad 8 februari 2023
Disneys vd Bob Iger. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP

Disney kommer säga upp 7 000 personer, meddelar bolagets vd Bob Iger, hans första stora beslut sedan han återvände till nöjesgiganten i november.

– Det här var inget lättvindigt beslut att fatta. Jag känner en enorm respekt och uppskattning för den talang och det engagemang hos våra medarbetare runtom i världen, sade han i ett möte med analytiker i samband med att bolaget släppte sin kvartalsrapport på onsdagskvällen.

Annons

Rapporten visar att Disney gjorde ett resultat på 0,99 dollar per aktie för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, vilket var betydligt högre än analytikerna genomsnittliga prognos på 0,78 dollar per aktie.

Samtidigt ökade intäkterna med åtta procent till 23,51 miljarder dollar, även det höre än prognosen på 23,44 miljarder.

Antalet prenumeranter på streamingtjänsten Disney+ sjönk med en procent till 161,8 miljoner, ett något mindre tapp än väntat.

Aktien steg omkring tre procent i efterhandeln.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons