Annons

Ström tappade rejält i andrarundan

Linnea Ström lyckades inte följa upp sin fina förstarunda på Ana Inspiration.
22-åringens fyra över par på andra rundan innebar ett rejält tapp i placeringarna i årets första majortävling.
Golf • Publicerad 5 april 2019
Linnea Ström gick andrarundan i majortävlingen Ana Inspirational på fem över par.
Linnea Ström gick andrarundan i majortävlingen Ana Inspirational på fem över par.Foto: Chris Carlson

Linnea Ström var det stora utropstecknet på majortävlingen Ana Inspirations första tävlingsdag med tre under par och en delad andraplats inför fortsättningen.

– Jag ska försöka att inte tänka så mycket på resultatet, gå ut och så bra som jag kan, sade hon till TT efter premiärsuccén i Kalifornien, USA.

Annons

Den delade andraplatsen hon hade är dock nu ett minne blott.

Om det var tankarna på den fina förstarundan som tog över ska låtas vara osagt – men andrarundan blev inte i närheten lika glädjegivande för den 22-åriga svenskan.

En bogey på hennes tredje hål för dagen (hål tolv då hon gick ut på tian) följdes av en dubbelbogey kort därefter. Tre birdies, varav en på det sista hålet, räddade totalscoren något men i slutändan blev missarna för många.

Ström slutade på fyra över par för dagen, +1 totalt, och dalar därmed i resultatlistan. Trots fallet ser det dock med största sannolikhet ut att räcka för att klara cutten.

Någon klarad cut blev det inte för Frida Kinhult. Efter åtta över par under en mardrömslik förstadag kändes loppet kört för hennes del redan på förhand, även om det gick något bättre med ett över par på andrarundan.

Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Madelene Sagström har ännu inte fullföljt sina andrarundor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons