Annons

Strömavbrott i Borås – flera fastnat i hissar

Samhälle • Publicerad 25 januari 2020
Delar av Borås stod utan ström under lördagen. Arkivbild.
Delar av Borås stod utan ström under lördagen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stora delar av Borås stod utan el under lördagen efter ett omfattande strömavbrott i staden, rapporterar Borås Tidning. Totalt rörde det sig om runt 8 000 abonnenter som påverkades av strömavbrottet

Enligt Christian Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i södra Älvsborg, har räddningstjänsten fått in ett stort antal larm från drabbade personer i staden.

Annons

Bland annat har minst fem larm rört personer som har fastnat i hissar. Men det finns inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

Strax efter klockan ett på eftermiddagen var delar av felet löst – även om ett antal hundra fortfarande var utan el. Strömavbrottet påverkade främst stadens östra delar och någon prognos från när felet kan vara helt åtgärdat finns ännu inte enligt Paul Johansson, Borås elnäts driftingenjör.

– Vi har ett antal hundra abonnenter som fortfarande är utan el och vi jobbar för att lösa det, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons