Annons
Nyheter

Strömmer nobbar förslag om kriskommission

Polisförbundet kräver en kriskommission mot gängvåldet. Men enligt justitieminister Gunnar Strömmer (M) riskerar en kommission att skapa nya låsningar.
Politik • Publicerad 13 juni 2023
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) i Farsta efter helgens masskjutning. Arkivbild.
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) i Farsta efter helgens masskjutning. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

"Jag delar Polisförbundets bild av det allvarliga läget – den grova organiserade brottsligheten är systemhotande och måste tryckas tillbaka med hela samhällets samlade kraft", skriver Strömmer i en kommentar till TT.

"Men en kommission med alla partier i riksdagen skulle riskera att bromsa och skapa nya låsningar. Vi måste vara ärliga med att flera av de nödvändiga åtgärder som regeringen avser att gå fram med möter motstånd hos flera partier i riksdagen."

Annons

Strömmer anser att det krävs konkret handling och en konsekvent politik som "bryter gamla mönster". Han påstår att detta nu är vad regeringen, i samspel med riksdagen och relevanta myndigheter, levererar.

Han välkomnar samtidigt "nya konkreta förslag", som kan stärka insatserna mot gängen, från andra partier.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons