Annons
Nyheter

Negativa trenden bruten på Stockholmsbörsen

Efter fem handelsdagar i rad med negativ utveckling bröts den dystra trenden på Stockholmsbörsen. Vid stängning var OMXS-index upp 0,9 procent.
Börs • Publicerad 15 juni 2022
Stockholmsbörsen stängde uppåt på onsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stängde uppåt på onsdagen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Efter en volatil handel i väntan på kvällens räntebesked från amerikanska centralbanken Federal Reserve slutade ändå handelsdagen med en uppgång.

Detta efter att Stockholmsbörsen under eftermiddagen fick stöd av en inledande positiv utveckling i New York, där framför allt tekniktunga Nasdaqs kompositindex stärktes efter gårdagens kraftiga fall.

Annons

I Stockholm var det också några av den senaste tidens förlorare som återhämtade sig allra mest. Molntjänstbolaget Sinch lyfte 4,6 procent medan livekasinooperatören Evolution i sin tur steg 4,2 procent.

Tungviktaren H&M redovisade under morgonen försäljningssiffror inför kommande delårsrapport som var bättre än marknadens förväntningar. Efter att inledningsvis lyft backade dock aktien kraftigt och tillhörde en av dagens stora förlorare med en nedgång på 6,5 procent.

Allra värst bland bolagen på OMXS30-listan var det dock för medicinteknikbolaget Getinge som rasade fullständigt efter gårdagens vinstvarning. Aktien dök 17,5 procent och har nu backat nästan 50 procent i år.

Bland de mindre bolagen märks ett fortsatt tryck nedåt för e-handelssektorn. Pierce Group som säljer motorcykelprylar föll 9,8 procent medan Revolution Race som är inriktat på klädhandel backade 8,3 procent och aktien har nu rasat 30 procent på bara en vecka.

Även på de ledande europeiska börserna var det uppåt. Londonbörsens FTSE100-index steg 1,2 procent, CAC40-index i Paris var upp 1,4 procent medan Frankfurtbörsen var upp 1,4 procent, den största uppgången sedan 27 maj.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons