unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Svår storm över brittiska öarna

Stormen Bella far fram över brittiska öarna med orkanhastighet i vindbyarna och ställer till med rejäla översvämningar. Vädertjänsten varnar för snö och is i delar av Wales, nordvästra England och Skottland.
Snö, is och regn och på sina håll vind med orkanstyrka har drabbat Brittiska öarna och Frankrike i helgen.
Snö, is och regn och på sina håll vind med orkanstyrka har drabbat Brittiska öarna och Frankrike i helgen.
Foto: Jane Barlow/PA/AP/TT

Ovädret har orsakat förseningar i tågtrafiken på flera håll i England till följd av översvämmade spår och knäckta träd. Dovers hamn varnar för hård vind, dålig sikt och "risk för förseningar" om någon försöker korsa Kanalen.

På Isle of Wight har man uppmätt vindhastigheter på över 45 sekundmeter i vindbyarna, långt högre än definitionen för orkan, som är 32 sekundmeter.

I Wales har 21 000 bostäder blivit utan ström och på flera håll har folk evakuerats från sina hem på grund av översvämningar.

Folk uppmanas att informera sig innan de ger sig ut, och att undvika översvämmade ställen. "Det är ofta djupare än det verkar, och det räcker med 30 centimeters rinnande vatten för att din bil ska flyta iväg", varnar man på miljömyndighetens hemsida.

Även i nordvästra Frankrike har stormen ställt till stora svårigheter, och 10 000 hushåll har blivit utan el.