Annons

Vaiho: "Många poäng kvar att spela om"

Djurgården verkar inte kunna förlora – och Tommi Vaiho kan inte släppa in några mål.
I den tidiga seriefinalen borta mot Malmö FF räddade Vaiho en straff och höll sin sjätte raka nolla.
Fotboll • Publicerad 25 augusti 2019
Malmö missade sjätte raka straffen och Djurgårdens Tommi Vaiho höll sjätte raka nollan i toppmötet på Stadion.
Malmö missade sjätte raka straffen och Djurgårdens Tommi Vaiho höll sjätte raka nollan i toppmötet på Stadion.Foto: Andreas Hillergren/TT

I den 60:e minuten exploderade den över 2 000 personer stora bortaklacken på Stadion i Malmö. Då klippte Djurgårdens målkung Mohamed Buya Turay in sitt tionde mål för säsongen – det enda som föll i den tidiga seriefinalen inför nästan 22 000 åskådare.

Drygt åtta minuter senare exploderade det igen – då räddade bortamålvakten Tommi Vaiho en straff från Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

"Sitter i huvudet"

Annons

– Jag går åt vänster och hänger kvar med benet, och han skjuter i mitten, säger Vaiho, som med knappa kvarten kvar även räddade Romain Galls tunga skott.

Straffmissen var MFF:s sjätte (!) raka i årets allsvenska.

– Det sitter i huvudet på dem, säger Djurgårdsmålvakten.

Nollan var Vaihos sjätte raka och åttonde totalt på elva matcher den här säsongen. Djurgården har nu 13 raka allsvenska matcher utan förlust.

– Det är sådana här matcher som är roliga att spela. Det är fokus i 95 minuter. Det är lättare att fokusera i sådana här matcher än matcherna vi spelat innan mot Sirius och AFC (Eskilstuna), där man knappt har något att göra. Det är sådana matcher som är jobbigast att spela, säger Vaiho.

TT: Vad är anledningen till sjätte raka nollan?

– Vi är ett starkt lag. Vi släpper inte till så mycket målchanser och jobbar för varandra.

Nu leder Djurgården allsvenskan med fyra poäng före tvåan AIK och sex poäng ner till MFF med nio omgångar kvar att spela. Efter segern mot Malmö sade matchvinnaren Buya Turay till C More att han var säker på att Djurgården vinner SM-guldet.

– Det är lätt att snacka när det är nio omgångar kvar. Det är många poäng kvar att spela om. Vi har AIK på söndag – det är det vi fokuserar på nu. Det är onödigt att lägga någon energi på vad som händer i november. Det är match om sex dagar igen, säger Tommi Vaiho.

Ny seriefinal på söndag

Kommande söndag väntar Stockholmsderby på Friends arena mot AIK i en ny tidig seriefinal.

Annons

– Det blir roligt. Det blir nog mycket folk, säger Vaiho.

Djurgårdens enda förluster den här säsongen har kommit i just derbyn – 0–2 mot AIK och 1–2 mot Hammarby. Tommi Vaiho vaktade inte målet någon av de matcherna.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons