Annons

Svensk curlingseger mot Italien

Curling • Publicerad 6 april 2019
Niklas Edin lotsade sitt lag till seger med 7–4 mot Italien i den avslutande matchen i gruppspelet i curling-VM.
Niklas Edin lotsade sitt lag till seger med 7–4 mot Italien i den avslutande matchen i gruppspelet i curling-VM.Foto: Paul Chiasson/AP/TT

Att lag Niklas Edin skulle vinna gruppspelet i curling-VM var redan klart. Men det svenska laget slog inte av på takterna för det, i den sista gruppspelsmatchen blev det en ny vinst, 7–4 mot Italien.

Lag Edin tog en tidig ledning i matchen, men Italien bet sig fast och efter åtta omgångar var ställningen 4–4. I den nionde fick svenskarna med sig två poäng och skulle sedan bara se till att inte släppa ifrån sig mer än en sten i den avslutande omgången.

Annons

Det lyckades. Christoffer Sundgrens tidiga sten knuffades nära mitten av boet, och svenskarna lyckades sedan skydda den omgången ut.

Tidigare under fredagen fick lag Edin revansch mot USA för förlusten i OS-finalen i fjol. Nu blev det svensk seger med 8–4 i VM-hallen i Lethbridge, Kanada.

Lag Niklas Edin är klart för semifinal, som spelas natten till söndag svensk tid. Vem som då står för motståndet avgörs under lördagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons