Annons

Svensk häktad för tre mord i Barcelona

En svensk man har häktats i Barcelona i Spanien misstänkt för tre mord.
Polis i Barcelona är förtegen om de tre morden i måndags som nu kopplas till svensken.
Spanien • Publicerad 23 januari 2020
Barcelona, Spanien.
Barcelona, Spanien.Foto: 

Den utdragna häktningsförhandlingen hölls på torsdagseftermiddagen, rapporterar tidningen La Vanguardia i Barcelona.

Vid förhandlingen kunde uppenbarligen svensken, som är hemmahörande i Svealand och som enligt spanska medier är i 30-årsåldern, kopplas tillräckligt till morden på två män och en kvinna för att häktas. Han kan inte släppas mot borgen, skriver Aftonbladet.

Man rånmördad

Annons

Den svenske mannen greps vid ett rånöverfall i måndags vid torget Sant Jaume i centrala Barcelona. Mannen som rånades avled på onsdagen av skadorna.

Polisen undersökte samtidigt ytterligare två mord i Barcelona någon timme före rånöverfallet, och efter hand kunde den katalanska polisen se ett samband.

I ett av fallen hittades en död man i en lägenhet. Kroppen, som utsatts för våld, hittades sedan brandkår larmats om en brand i fastigheten. Omständigheterna gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord och mordbrand. Enligt medieuppgifter ska den mördade mannen ha haft en påse över huvudet.

Hoppar från balkong

Vittnesmål och videoinspelningar visar hur en man lämnar fastigheten via husets balkonger, samtidigt som rök väller ut från den lägenhet där den döde mannen senare hittades, enligt La Vanguardia.

Polis kopplar nu också mordet på en kvinna till svensken. Kvinnan hittades död omkring 600 meter från lägenheten. Hon tros ha dödats genom ett slag mot huvudet. Dokument från kvinnan ska ha hittats hos svensken.

Den katalanska polismyndigheten Policia de la Generalitat de Catalunya, ofta kallad Los Mossos, fortsätter att försöka binda den häktade vid de tre morden. Katalansk polis har också kontaktat svensk polis, skriver La Vanguardia.

Grim Berglund/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons