Annons

Svensk smakstart på curling-EM

Sveriges curlingherrar har inlett EM med två segrar, mot Danmark och Schweiz, i Helsingborg.
Curling • Publicerad 16 november 2019
Curling-EM började som planerat för lag Niklas Edin. Arkivbild.
Curling-EM började som planerat för lag Niklas Edin. Arkivbild.Foto: Paul Chiasson

Fram till förra året hade Sverige fyra raka EM-guld på herrsidan. Men i 2018 års mästerskap i Tallinn tog segertrenden slut. Trots att Sverige ledde finalen mot Skottland slutade det med förlust, 5–9.

Men den här gången ska det bli guld igen, hoppas laget. Förberedelserna inför årets mästerskap har sett lite annorlunda ut, bland annat mer träning och mindre tävling.

Annons

Och curling-EM i Helsingborg kunde knappast ha börjat bättre. Öppningsmatchen mot Danmark slutade med en klar svensk seger med 9–3.

Sent på lördagskvällen följde laget upp med en 8–5-seger mot Schweiz. Niklas Edin är nöjd med starten på hemma-EM.

– I alla mästerskap är det viktigt att få en bra start. Kanske inte nödvändigtvis vinna alla matcher, men känna att man spelar bra, säger han till svenska curlingförbundet.

Det svenska herrlandslaget består, förutom av skippern Edin, av Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson. Tränare är Fredrik Lindberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons