1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svenska stjärnskottet i högform – leder stort

Svenska golftalangen Julia Engström är hittills i en klass för sig i finalen av damernas Europatour. 18-åringen leder tävlingen i Kenya med sex slag efter två rundor och går med stormsteg mot sin första tourseger i karriären.
Julia Engström. Arkivbild.
Foto: Göran Söderqvist

Julia Engström debuterade på Europatouren redan som 13-åring och fick sitt stora internationella genombrott förra året, när hon nådde flera framskjutna placeringar och utsågs till årets nykomling.

Nu är hon nära nästa milstolpe, då första segern är inom räckhåll för Engström, som hittills har en fjärdeplats som karriärbästa.

"Det är golf och allting kan hända. Det är en tuff bana, vi spelar den lång och man måste spela ganska bra. Jag är väldigt nöjd med mina två första rundor", säger Engström enligt Europatouren.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

18-åringen har gjort två strålande rundor av Europatourtävlingen på Vipingo Ridge norr om Mombasa i Kenya, och leder med hela sex slag inför andra halvan. De närmast jagande – Kelsey MacDonald, Skottland, Ursula Wikström, Finland, och Esther Henseleit, Tyskland, ligger på en delad andraplats – lär därför få ligga i om de ska komma ikapp under helgen.

Engström följde upp sin inledande 67-runda, fem under par, med en ännu bättre fredag, där hon gick runt på 66 slag efter sju birdies och en bogey.

Insatsen i Kenya går helt i linje med svenskans form på sistone. Även förra helgen slogs hon om segern, då i spanska Marbella, men fick nöja sig med en fjärdeplats efter en tung avslutning.

Ytterligare sex svenskor klarade kvalgränsen: Lina Boqvist, Emma Nilsson, Isabella Deilert och Sarah Nilsson ligger på delad 28:e plats (+3, 14 slag bakom Engström), Johanna Gustavsson är 43:a (+4) och Jessica Karlsson är 57:a (+6).

Läs mer

Sommarporträttet

Scenografen som fick nog av Rom och flyttade till Ystad

Nu renoverar Francesca Goretti saluhallen.

Tomelilla

Österlen: Mus orsakade strömavbrott

En mus orsakade på tisdagsförmiddagen ett strömavbrott i Södra Björstorp.

Sport

Handboll: Detta kunde IFK:s norrmän om Ystad

Löfvén dock ett okänt namn för nyförvärven.

Simrishamn

Bilinbrott vid turistattraktion

Polisen uppmanar bilägare att tömma bilen själva.

Simrishamn

Näringsliv: Spolbilsföretag köps av större koncern

Köparen har verksamhet i hela Skåne.

Miljö

Anmälde grannens solcellsanläggning – länsstyrelsen avslår ärendet

Hävdar att solcells-utsikten gör huset omöjligt att hyra ut.