Annons
Nyheter

Sverige hjälper till att dämpa oljepriset

Ekonomi • Publicerad 3 mars 2022
Energiminister Khashayar Farmanbar (S). Arkivbild.
Energiminister Khashayar Farmanbar (S). Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Sverige ska bidra med 551 000 fat olja till Internationella energibyråns (IEA) gemensamma avtappning av olja ur beredskapslagren, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

I tisdags enades de 31 länderna som ingår i IEA om en gemensam frivillig lageravtappning om 60 miljoner fat olja från beredskapslager.

Annons

"Det är viktigt att samtliga 31 medlemsländer i IEA skickar en samordnad signal till den globala oljemarknaden om att IEA är redo att agera för att det inte ska bli avbrott i leveranserna till följd av Rysslands invasion av Ukraina", säger energiminister Khashayar Farmanbar (S) i pressmeddelandet.

Regeringskansliet skriver att det inte finns någon akut risk för Sveriges energiförsörjning, och att det svenska bidraget inte har någon betydande påverkan på svensk försörjningstrygghet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons