Annons

SVT gör om dagtablån – värd lotsar tittaren

Tv • Publicerad 27 mars 2020
Micke Leijnegard är först ut att leda "Sällskap med SVT". Arkivbild.
Micke Leijnegard är först ut att leda "Sällskap med SVT". Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

SVT lägger om hela dagtablån i ettan mellan den 30 mars och 8 maj, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

I tider av hemmasittande som en följd av coronaviruset lanserar kanalen ett nytt koncept där en programvärd gör tittaren sällskap och presenterar dagens innehåll. Först ut som programvärd är Micke Leijnegard.

Annons

"Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken", skriver SVT:s mediedirektör Jan Helin och programdirektör Eva Beckman i ett gemensamt blogginlägg.

Den nya tablån kommer att bjuda på nostalgi, bland annat i form av repriser av "Skärgårdsdoktorn", "Saltön" och "Gäster med gester", svenska filmklassiker och nya humorsatsningen "Karantän-tv".

"Sällskap med SVT1", som det hela kallas, kommer att sändas varje vardag, direkt efter kanalens nya morgonsatsning "Hemmagympa med Sofia".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons