Annons
Nyheter

Swedavia ser försiktig återhämtning

Ekonomi • Publicerad 16 juli 2021
Swedavia ser en viss återhämtning. Arkivbild.
Swedavia ser en viss återhämtning. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flygplatskoncernen ser en försiktig återhämtning på flygmarknaden. För femte kvartalet redovisar dock bolaget en mångmiljonförlust, den här gången med 489 miljoner kronor.

"Den återhämtning vi sett under andra kvartalets senare del sker dock från mycket låga nivåer och Swedavias resultat är därför fortsatt mycket starkt präglat av pandemins effekter", säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Annons

Omsättningen uppgick nu till 483 miljoner kronor vilket var en ökning med 149 miljoner kronor jämför med motsvarande period föregående år. Under kvartalet reste totalt 1,6 miljoner kronor från och till Swedavias flygplatser.

"För Swedavia innebär det tuffa läget och den stora ovissheten att det fortsatt finns ett stort behov av både kostnadskontroll och hårda prioriteringar i allt från den dagliga verksamheten till de långsiktiga investeringsplanerna", säger Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons