Annons

SWEDBANK: AKTIESPARARNA: "INTE FÖRTROENDE FÖR NÅGON"

Publicerad 5 april 2019

– Jag är inte speciellt överraskad. Det var en väntad konsekvens av skandalen inom Swedbank, säger Joacim Olsson, vd för Aktiespararna.

– Det jag tycker är tråkigt är att det här ställningstagandet inte kom innan bolagsstämman, för då hade ägarna haft en annan möjlighet att påverka processen.

Annons

– Nu måste det bli en ny interimslösning i stället för att ägarna skulle kunna ha fattat beslut på stämman.

– Det vi har uppmanat till hela tiden är att valberedningen nu intensifierar arbetet med att hitta en i stora delar ny styrelse och kallar till en extra bolagsstämma.

– Banken befinner sig i en otroligt besvärlig situation med ständiga fortsatta avslöjanden om felaktigheter i olika avseenden, med misstankar hängande över sig om att man vilselett marknaden och amerikanska myndigheter. Det är klart att man inte vill befinna sig i en situation där man står utan ledning.

TT: Har ni förtroende för Ulrika Francke som tillfällig ordförande för Swedbank?

– Nej, vi har inte förtroende för någon som har suttit länge i Swedbanks styrelse så länge vi inte vet vilka som har vetat vad om penningtvättsproblematiken. Ulrika Francke har suttit väldigt länge och borde ha god inblick om hur banken har drivits.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons