Swenn-Larsson tvåa: "Värderar det här högt"

Alpint Artikeln publicerades
Anna Swenn-Larsson kunde jubla på världscuppallen i St Moritz.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Anna Swenn-Larsson kunde jubla på världscuppallen i St Moritz.

Två hundradelar.

Så nära var Anna Swenn-Larsson att ta sin första individuella världscupseger.

Svenskan blev tvåa i St Moritz parallellslalom.

Knappt en timme efter att André Myhrer slutat tvåa i världscupslalomen i franska Val d'Isère fick det svenska alpinlaget jubla igen – när Anna Swenn-Larsson tog samma placering i parallellslalomen i Schweiz.

Hon var bara två hundradelar efter vinnaren Petra Vlhova, Slovakien, i finalen.

Swenn-Larsson, som jagar sin första individuella seger i världscupen, fick en bättre start än Vlhova, men den regerande världsmästaren i storslalom åt sig i kapp och vid mållinjen var det snudd på omöjligt att skilja åkarna åt. Marginalerna var inte på Swenn-Larssons sida och 28-åringen fick nöja sig med andra plats.

– Jag värderar det här högt och jag är jättenöjd. Parallell är en egen cup nu och jag hoppas det kommer bli ännu fler tävlingar i framtiden, det är en kul tävlingsform, säger Anna Swenn-Larsson till SVT.

VM-silvermedaljören i slalom fortsätter därmed sin fina säsongsinledning där hon har varit trea och fyra i de två tidigare tävlingarna, båda i slalom.

Swenn-Larssons hittills enda världscupseger kom när Sverige vann lagtävlingen i parallellslalom i Åre i mars 2018.

De övriga två svenskorna i St Moritz parallellslalom körde bort sig tidigt i tävlingen. Sara Hector förlorade i den första omgången och Estelle Alphand slogs ut i åttondelsfinalen.