Annons
Nyheter

Syrien på väg in i arabiska värmen igen

Syrien • Publicerad 13 april 2023
Saudiske biträdande utrikesministern Walid al-Khuraiji träffar Syriens utrikesminister Faisal Mekdad i Jidda.
Saudiske biträdande utrikesministern Walid al-Khuraiji träffar Syriens utrikesminister Faisal Mekdad i Jidda.Foto: Sana/AP/TT

Syrien och Saudiarabien har diskuterat vad som behöver göras för att bryta Damaskus diplomatiska isolering i arabvärlden.

Enligt ett uttalande från Saudiarabien har ett möte mellan toppdiplomater hållits i hamnstaden Jidda, med målet att uppnå "nationell försoning" i Syrien, som i sin tur kan leda till att landet bjuds in i den arabiska värmen igen.

Annons

Flera länder bröt de diplomatiska relationerna med Syrien i samband med inbördeskriget 2012, som föregicks av president Bashar al-Assads brutala försök att slå ned demonstrationer i landet.

Syriens delegation till Saudiarabien är den första som sänts till landet sedan 2012.

Tunisien är senast i raden att återigen knyta band med Syrien, och meddelade på onsdagen att man utsett en ny ambassadör till Damaskus. Syrien svarade med att man kommer att öppna sin ambassad i Tunisien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons